woensdag 28 november 2007

Proost

Na een eerdere poging om glas te fotograferen (zie glas)wilde ik het toch eens binnen proberen en niet buiten zoals de vorige keer. Ook Flitsen was verboden in deze test. Eveneens wilde ik uit de hand fotograferen om een leuke positie te kunnen halen. De glaasjes stonden nl. een beetje moeilijk voor het raam op de piano.
Daarom de camera op iso 800 gezet en manueel ingesteld op 1/50 met diafragma 5.6. Door de imagestabilisatie van de lens zou dat toch minstens een stop voor wat betreft de sluitertijd in mijn voordeel moeten zijn. Diafragma 5.6 was het maximaal haalbare met deze lens op een afstand van 95mm.
Ik vind de sfeer van de foto wel geslaagd doordat de bomen buiten een leuke reflexie geven op de ondergrond van de glaasjes. Maar iso 800 geeft toch enorm veel ruis. Ik zou deze foto niet op A4 willen zien denk ik. Dat is eigenlijk dus wel jammer.

1 opmerking:

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Wat maak je toch steeds een gedetailleerde ontleding, dat vind ik leerzaam aan jou weblog, behalve je toelichting is ook je foto best meegevallen (gezien het verbod van niet flitsen)

mvg

Lamp

ps : engelstalige versie in jou blog ...?