zondag 18 november 2007

Glas

Een glazen voorwerp fotograferen is niet makkelijk. Binnen moet je al haast flitsen en dat geeft nare lichtvlekken. Dus mijn glas maar buiten op de tafel gezet. Om wat kleur in het geheel te brengen heb ik er een blauw papier onder gelegd. Helaas kreeg ik het glas niet beeldvullend op de foto. Dus de extensiontubes er maar bij gepakt. De middelste ring van 20 mm bij de 135 mm Is lens op gezet en dat bleek voldoende voor een beeldvullend plaatje. Bij een iso van 400 kreeg ik een sluitertijd van 1/320 en een diafragma 10. Dat laatste vond ik wel belangrijk om iets meer ringen dan alleen de bodem van het glas scherp te hebben. Zo krijg je een iets beter lijnenspel.
Toch valt het niet mee om glazen voorwerpen te fotograferen. Ik hoop volgend weekend nog wat te kunnen gaan oefenen op een fotobeurs van het blad Zoom in Utrecht (Nederland). Ze organiseren daar veel workshops waaronder o.a. stillevens fotograferen. Voor wie hierin geinteresseerd is, kan eens kijkje nemen op deze website: http://zoomexperience.nl


7 opmerkingen:

Martine zei

Het geeft wel een mooi effect, zo een glas met ringen. Wat zou het geven met een beetje tegenlicht?

Carola Rummens zei

Dat heb je goed gezien. Het glas stond niet in de volle zon. Na al die glinsteringen van de flitser wilde ik het even rustig houden. Maar ik zal het op een zonnige dag nog eens over doen!!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Ik kon mij niet bedwingen en heb als je dit goed vindt ...? twee vabn jou foto's naar mijn eigen gevoel herbewerkt... ik weet niet of ze beide goed zal vinden... Je kan ze bekijken op mijn weblog (momenteel in herschikking) helemaal onderaan. Ik verwijder ze nadat je de beide foto's "gekeurd" heb

vriendelijke groeten

Lamp
hobbyfotograaf

http://oorkrabbeltjie2.blogspot.com/

Carola Rummens zei

Hallo Lamp

Je zult mijn foto's wel heel erg veranderd hebben want ik zie ze niet staan op jouw blog.
Maar misschien heb ik te snel gekeken en moeten ze nog komen!!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Ja jouw foto's had ik er één dag opgezet, dekende dat je die intussen reeds bekeken had... ze staan er vandaag (nu) terug en ik vindt best geslaagd alhoewel het niet mijn creatie is maar wel de uwe... !!!
met vriendelijke groet

Lamp

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Sorry

voor de taalfout ... door te snel te typen... en het oogt absoluut niet fraai... sorry hoor !
mvg

lamp

Carola Rummens zei

Ik heb de bewerkingen gezien. Vooral die van de zonsondergang in Barcelona vind ik heel goed. Hoe heb je die informatie nog uit zo'n donkere foto gehaald. Knap hoor. Ik heb hem bewaard.