zaterdag 10 november 2007

Storm en regen

Gisteren was het een dag van storm, regen en zelfs flinke hagelbuien. Guur herfstweer met daar tussendoor een felle opklaring. Het licht was heel speciaal in die zonnige periodes tussen de buien door. Ik was in de buurt van het cafe van mijn overgrootouders (welke nog steeds cafe is maar nu met een andere eigenaar) en het licht viel zo prachtig op het witte huis en de bloemenkar. Daarachter die dreigende donkere lucht. Hoewel ik al vele foto's van dit huis heb is deze toch wel heel speciaal geworden. Even later deed zich een prachtige regenboog voor die ik kon fotograferen vanuit de flat van een tante van mij. Ook hier dat heel speciale licht zo tussen de buien door, dat vooral de rode kleuren zo mooi laat uitkomen.

4 opmerkingen:

Peter M zei

Vlak na een regenbui is veel luchtverontreiniging uit de lucht weggespoeld. Hierdoor krijg je inderdaad heel mooi licht ...
Mooie foto's!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Beste Caro

Mooi resultaat! Maar ik zou een uitsnede maken (bovenste dee, boven het dak en de lucht wegknippen) zodat de blik gevangen gehouden wordt op het huis... Probeer het eens!

mvg

Lamp
Hobbyfotograaf

http://oorkrabbeltjie2.blogspot.com/

Martine zei

Toch altijd mooi hé, Caro, zo'n regenboog. maar het is wel altijd haasten om ze te "pakken", want ze blijven nooit lang pronken met zichzelf. De tip van Lamp zou ik toch eens overwegen, ik denk dat de foto dan nog sterker wordt. Ik geef jou en Peter ook een linkje op mijn blog. Tot woensdag.
Martine

Carola Rummens zei

Ik begrijp wat jullie bedoelen. Maar zoals zovaak had ik dan beter direct de foto op die manier kunnen nemen. Uitsnijden op formaat 15x10 (landschap) werkt niet merk ik. Dan kom ik tekort om een mooi beeld te maken. Het zou alleen vierkant nog wel gaan. Toch vind ik die lucht wel mooi en de notenboom die ook al een leefijd van minstens 100 jaar heeft laat ik er dan toch maar op staan.