zondag 2 december 2007

Een ochtendwandeling


Vanmorgen had ik mij verheugd op een ochtendwandeling door Leuven met twee leden van de fotogroep. De bedoeling was dat ik de analoge camera van mijn vader ook eens zou uitproberen, een Agfa Isolette II uit 1956. Helaas was het een hele sombere dag en was er te weinig licht om mijn agfa isolette te gebruiken bij welke je de iso niet even kan verhogen zoals bij de digitale camara's.
Dus maar overgestapt op de Canon EOS en de iso op 800 gezet. Bovenstaande foto is genomen op diafragma 5.6 en een sluitertijd van 1/80. Gevolg is helaas weinig scherptediepte vanwege een relatief grote diafragma opening.
Leuk van een wandeling zo vroeg is dat de stad heerlijk rustig is en je kunt genieten van de kleine dingen die je ziet. Helaas ging het regenen en moesten we jammer genoeg stoppen.
Toch nog een grappige foto in de regen genomen. Het is een stille getuige van een zware nacht in het Leuvense.


4 opmerkingen:

Martine zei

Inderdaad een hondenweer vanmorgen. Toch moedig van je dat je je buiten gewaagd hebt. Je bent een taaie. Volgende zondag zal ik voor jullie duimen, als het dan nog slecht weer is dan ligt het alvast niet aan mij!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Hello Caro

Ik merk dat jouw foto's op klein formaat worden weergegeven als ik erop klik (via uw weblog). Dit is zeker nuttig om mogelijk misbruik tegen te gaan. Kun je mij laten weten hoe je dit realiseert (dat klein formaat). Bedankt !
Wat jouw foto betreft van Barcelona, die werd in ps bewerkt met de functie automatisch slim repareren.
Ik heb niet de grote ps maar photoshop elements versie 3 voor Mac(ik denk eraan de nieuwe versie 4 aan te kopen)

Groeten

Lamp

Carola Rummens zei

Hallo Lamp

Ik laad de originelen in in het programma Paint. Ik kies dan voor 'image' en dan 'resize'. Ik kies voor 20% in hoogte en breedte. Die versie, dus 20% van het origineel,laad ik in in Blogger. Ik doe dat inderdaad om de foto minder aantrekkelijk te maken voor downloaden.
Maar je kan in photoshop waarschijnlijk hetzelfde bereiken door de image size aan te passen. Ik heb het alleen nooit op die manier gedaan.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

Bedankt voor je tips

Ter info : behalve mijn weblog over de Vlaamse Ardennen http://oorkrabbeltjie2.blogspot.com/

heb ik ook een weblog fotolamp
hierbij de link

http://lampfotografie.blogspot.com/
ik zou het leuk vinden als je eens een kijkje kan nemen

vriendelijke groeten

Lamp