donderdag 11 november 2010

Gaslek Rotselaar 11-11-2010

Ongeveer 1/4 voor twee deze middag deed er zich een krachtige explosie voor, waar ik toch even van opschrok. Daarna bleef een oorverdovend geluid duren. Geen oefening van het Belgisch leger dus!! Maar wat dan? De buurt vroeg zich dat natuurlijk terecht af. Het eerste half uur wist niemand iets. Politie en gemeente hebben immers een vrije dag vandaag!!
Dan maar samen met mijn zoon Rommert in de auto gestapt en op het geluid af. Camera mee natuurlijk. Bij het rond punt in Rotselaar werden we tegen gehouden. Ik deed nog een poging "Ik ben fotograaf", maar daar trapten ze niet in :)

Twas al snel duidelijk dat het ernstig was. Iverlek kwam er ook aan te pas. Een hoge druk gasleiding was ontploft en er was nog steeds het gevaar dat er brand zou ontstaan. Dat allemaal bij de afslag Rotselaar van de E314.

4 opmerkingen:

Koen zei

We hebben dan geluid ook goed gehoord. Het bleef heel lang aanhouden en we konden het eerst niet thuisbrengen. Precies alsof er 10-tallen vliegtuigen met ronkende motoren klaar stonden om te vertrekken.

maaike zei

Dat heb je goed geprobeerd :-). Ik heb het gezien in 't nieuws en het lawaai klonk inderdaad al op beeld heel hevig.

Anoniem zei

knappe reportage: had zo in de krant moeten (kunnen)verschijnen!

AmaZony zei

Moet inderdaad angstaanjagend geweest zijn... zag het reeds eerder op't nieuws.