maandag 1 november 2010

Allerheiligen, Begraafplaats Rotselaar-Heikant

Het kerkhof van Rotselaar-Heikant is mooi gelegen aan de voet van de Heikantberg. Op een dag als vandaag herdenken we onze dierbaren en dat is op het kerhof zichtbaar in de met zorg geplaatste chrysanten. Hoewel hier geen familie van mij ligt, was het toch voor mij een moment van bezinning om hier in de vroegte te lopen.

Ik heb nog altijd geen goed gevoel bij fotograferen op kerkhoven. Het is uit respect dat ik twijfel en ik vind het ook vaak wel emotioneel als je de teksten op de graven leest. Op een dag als vandaag vind ik het toch ook heel fijn om te ervaren dat de overledenen nog leven in de harten van mensen!!

8 opmerkingen:

Harry de Rooij zei

Die kleuren en die mist waren een "godsgeschenk" voor je foto's. Prima sfeerfoto's

Margo zei

Prachtig! De eerste is mijn favoriet!

Unknown zei

Dag Carola ,


Hier terug een nieuwsje van Karel Weyts , je weet nog wel ... 3 jaar geleden naar Lummen verhuisd ... en we komen terug naar Leuven wonen in 2011 .. Ik volg regelmatig je mooie en zéér aktieve webside foto's ... proficiat voor het mooie resultaat. Als Nikon fan heb ik alles van Nikon aan de haak gehangen , op enkele objectieven na en ben resoluut overgeschakeld op een nieuwe leica . Wel digitaal ( M8 ) maar alles manueel .
Als we terug tegen de zomer in Leuven ( Wijgmaal ) wonen wil ik je toch nog eens terug zien , als dat mogelijk is natuurlijk .
Nog even mijn nieuwe mail : karelwts@gmail.com .

Groetjes en nogmaals *** voor je werk

Karel Weyts

Susanne Stoop zei

Heel mooi, sfeerrijk en kleurrijk!

Fluwijn zei

Een mooie en stijlvolle blog is dit, geïllustreerd met knappe foto's.
Groetjes !

Alain Mijngheer zei

Voor mij ook de eerste graag, mooi! Wat betreft geen goed gevoel hebben om op kerkhoven te fotograferen is dit in jouw geval wat misplaatst. Jouw stijl brengt geen respectloze beelden voort of wel soms? :)

AmaZony zei

Voor mij foto 1 én 2 ; heel sereen en mooi in beeld gebracht. Op een kerkhof fotograferen ? Heb ik op zich geen probleem mee, wél met namen en/of foto's in beeld brengen, dat vind ik persoonlijk niet echt respectvol naar de nabestaanden toe. Maar hiervan is bij jou geen sprake. Mooie serie die de juiste sfeer weergeeft.

Carola Rummens zei

@ AmaZony Dat is dus o.a. wat ik bedoel. Geen namen in beeld, geen personen in beeld. Ik kan dat niet. Zie dat anderen wel doen en natuurlijk is dat in een beeld soms pakkend. Maar dat wil dus niet bij mij. Vind het fijn dat jij dat begrijpt.