woensdag 28 juli 2010

Portretfotografie 3

We hadden vrij veel (6 uur per dag) les op deze cursus en dat vond ik heel prettig. Ik heb echt heel veel geleerd. Onder andere veel over flitsen met een reportageflits, dus niet het flitsje dat bij sommige camera's ingebouwd zit.
De helft van onze groep deed landschapsfotografie en de andere helft portretfotografie. Maar je kan het ook combineren natuurlijk. In de avond zijn we gaan fotograferen met flits. Wederom naar een voorbeeldhouding, maar met eigen uitwerking. Het lijkt een beetje stom in het begin om naar een voorbeeld te werken. Toch leer je daar heel veel van.
Ik heb een meisje meegevraagd als model voor deze opdracht die bij de toneelgroep zat in deze week. Dat was een goede keus. Ze kon heel goed houdingen en gezichtsuitdrukkingen geven en dat werkte super. Ben heel blij met deze twee foto's.


5 opmerkingen:

AmaZony zei

De skynetperikelen zijn gelukkig grotendeels achter de rug en jammer genoeg zit mn vakantie er ook op. Zodus hier ben ik weer ! Zo te zien heb jij ook niet stil gezeten : heel interessant deze portretfotografie ! Waar de grenzen liggen laat ik aan jou over... Ik persoonlijk zie je eerste 2 series eerder als sfeerbeelden en je 3de wel als portret. Je foto's die ik catalogiseer onder sfeerbeelden vind ik trouwens supergoed geslaagd ! Hier hou ik wel van !
Groetje,

Martine zei

Allemaal perfect belichte beelden. Niet zo gemakkelijk als je moet flitsen. Het is vast een heel leerzame week geweest!

images that matter zei

Het lijkt me een heel leerrijke workshop!
De grens... hangt ook af wat de opdrachtgever wil, denk ik dan?

Erwin Acke zei

De bovenste foto is dynamisch en prachtig ingeflitst. Wellicht dankzij een precieze manuele instelling van flist (op afstand) en toestel, en na enkele pogingen "trial and error"?
In de onderste foto zit, naar mijn gevoel, het aangezicht té veel weggestopt onder het gras en verliest het protret daardoor aan expressie. Toch graag ook iets gezien van het rechteroog.

Jeroen zei

De eerste foto is (bijna) subliem!
Heel mooie belichting, prachtig model, leuke pose. Misschien volgende keer vragen van de plastieken teensletsen gewoon af te doen, dan zou je een perfecte plaat hebben!