maandag 26 juli 2010

Portretfotografie 1 : op zoek naar de grenzen.

Net terug van een week Frankrijk, waar ik een workshop portretfotografie heb gedaan. Bij de eerste opdrachten moesten we uitgaan van een bestaande foto naar keuze en daar onze eigen interpretatie van maken. Ik ben op zoek gegaan naar creatieve uitwerkingen en bleek daarbij de grenzen van "wat is nu nog een portret?" net over te zijn gegaan.
Een portret is een portret als de persoon die wordt afgebeeld weet dat hij op de foto gaat. Dat was hier wel het geval. Een portret zegt ook iets over de persoon. Ook dat was hier wel het geval, het gaat om een rokende en drinkende vrouw. Maar door de vervaagde achtergrond, waardoor de fles veel aandacht krijgt valt dit dan weer meer onder een sfeerbeeld en minder onder een portret. Er werd wel bij opgemerkt dat die grenzen vaag zijn en je er ook best anders over kunt denken.

De tweede opdracht was : portret en beweging. Ook hier ben ik net de grens van "portret" voorbij gegaan. Ook dit valt meer onder de noemer sfeerbeeld, ookal is het gezicht van de persoon nog wel duidelijk herkenbaar en zegt het wel iets over de persoon, nl. een dansende vrouw.

3 opmerkingen:

Catrysse zei

Mooie CREATIES Carola

maaike zei

Amai, die tweede foto ziet er heel mysterieus uit. Mooi hoor !
Van de eerste foto krijg ik dorst :-). Ze is ook heel mooi !

Carola Rummens zei

@Maaike en dat terwijl het niet eens een Duvel is :)