donderdag 20 augustus 2009

Bois du Cazier, Marcinelle

Bois du Cazier in Marcinelle is een andere mijnsite die echt de moeite van een bezoek waard is. De mijn is nu een museum en een gedenkplaats voor de grote mijnramp die daar plaatsvond op 8 augustus 1956, waarbij 262 mensen om het leven kwamen.
Het eerste wat opvalt in de streek rond Charleroi zijn de enorm vele terrils, afvalbergen van steenkoolpuin. Het is een herinnering aan glorietijden van een stad waar de industrie er nu veelal verlaten bij ligt.

6 opmerkingen:

Martine zei

Je uitstapje naar het diepste van de aarde heeft blijkbaar een diepe indruk bij je achtergelaten. Niet direct "mooie" plaatjes, maar wel pijnlijk aandoenlijk.

Mijnnikonenik zei

Een goed overzichtsbeeld.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

in het zuiden van ons landje zijn prachtige industriële fotogenieke plekjes, dat heb ik ook al gemerkt in een reeks van Koen... mooi vastgelegd Caro.
Groeten

Lamp

P-TER zei

Zoals jij het in beeld brengt
ziet het nog aantrekkelijker uit!
Gr.
P-TER

images that matter zei

Hoi Caro

Eindelijk nog eens tijd om een paar fotoblogjes te bezoeken!
Reizen en renovaties vergen hier het meeste van onze tijd ;-).

Vervelend van je internetsnelheid!
Op Skynet mag je max. 250kb per foto posten - gaat soms ten koste van kwaliteit, maar inderdaad we gooien wat op het net!

Dat oudste Nederlandse museum moet prachtig zijn!
En de mijnen zijn, althans volgens jouw foto's, héél fotogeniek!
Mij zou je niet ondergronds krijgen ;-) !

O, ik heb nog steeds geen statief, misschien komt daar binnenkort verandering in - woensdag start ik een cursus digitale fotografie ;-)...

maaike zei

Ik heb nog een bongo-bon liggen voor een "lazy-sunday". Ironisch genoeg staat deze uitstap er ook op en we zeggen al maanden dat we deze zullen doen. Nu, de bon vervalt in februari 2010 dus we hebben nog enkele maandjes. M'n blog in de gaten houden en je vindt er ook ooit een artikeltje over.