woensdag 28 januari 2009

Koninklijke toiletten

Vandaag dan nog een koninklijk nieuwtje: Nadat de gids in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel zijn sleutel uit zijn zak had gehaald, mochten wij de koninklijke toiletten betreden. Wij werden ook nog getracteerd op leuke anecdotes die ik jullie niet wil onthouden. Zo verblijft de koningin vaak een half uurtje op dit toilet, na eerst met de hofdame te hebben getelefoneerd. Dit met de mededeling dat de auto gestart kan worden en dus wat kan opwarmen. Koningin Fabiola liet lampen aan de zijkant van de wastafel plaatsen om haar kapsel beter te kunnen bijwerken en Paola liet juist weer lampen plaatsen naast de passpiegel.
Natuurlijk ging het ons alleen maar om de typische Art Nouveau interieurstijl in dit mooie toilet!!!

6 opmerkingen:

Erwin Acke zei

"De Kroon Ontbloot", dat is de uitdrukking die mij hier te binnen schiet. Merkwaardige foto's.
Het was wel de moeite wachten op je "koninklijk nieuws", je had er goed de spanning ingebracht.

Anoniem zei

Daar waar de koning altijd te voet gaat!
Prachtig in beeld gebracht,
met leuke anekdotes!
Mischien tot zondag?
Gr.
P-TER

Susanne Stoop zei

Haha majesteit wil ongestoord haar boek uitlezen. Koningin Fabiola is dan toch veel ijdeler dan ik dacht...Beide dames lijken het spiegeltje, spiegeltje aan de wand-syndroon te hebben, dat ze natuurlijk met vele dames delen. Niets menselijks is hen vreemd.
Maar wat een prachtige toiletten! Mooi in beeld gebracht! Jammer dat ik niet koninklijk genoeg ben om daar eens zitting te houden.

Martine zei

Bij mij liggen er boeken en tijdschriften op het toilet. Wat stelt een half uurtje dan voor?

ysabel zei

oh tof! ik zou er helemaal vrolijk van worden moest ik daar eens mogen komen... Gewoon zomaar, omdat het zo'n beetje verboden terrein is he...

Anoniem zei

Leuk verhaal bij schitterende niet-allerdaagse interieurbeelden