dinsdag 20 januari 2009

Boy and girl

De gemeente Leuven weet niets moois te maken van het stukje grond onder de snelweg bij de vaart, maar de jeugd wel. Er staat net buiten dit beeld nog een pick-nicktafel ook. Maar wie wil daar nu op de kale grond zitten?

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt me inderdaad behoorlijk saai om daar je boterhammen te moeten opeten. Al hebben ze het er al mooier opgemaakt door die graffiti. Leuke foto.

An zei

Lijkt me nog wat voor een fotoshoot. Ik zoek nog een locatie voor de communieshoot van mijn nichtje. Dacht ook al aan leegstaande fabriek of zo. Mocht je wat weten in het Leuvense...

Anoniem zei

Vlak bij mijn deur, en heb deze graffiti ook wel gezien, maar ben zo naïef dat ik er nog geen plaatje heb geschoten. Echt een mooitje, met lekker veel diepte.

Susanne Stoop zei

Desolate plekken als deze vragen er om opgevrolijkt te worden. Je zou er prachtige openlucht tentoonstellingen kunnen organiseren!

In antwoord op je vraag:
"Bewerk jij je foto's achteraf zodat je dit resultaat krijgt of probeer je direct dit bij de opname te verwezenlijken?"

Ik probeer een resultaat als dit zoveel mogelijk bij de opname te bereiken. Aan deze foto heb ik heel weinig bewerking toegepast.
Bij andere foto's pas ik tegenhouden en doordrukken - soms in het extreme - toe. Als ik de foto maak, houd ik daar al rekening mee.

Carola Rummens zei

@Giara Bedankt voor je uitleg en echt knap die foto's van jou.

Martine zei

Laat de jeugd z'n gang gaan en de wereld wordt er kleuriger op. Natuurlijk ken ik deze plek, ook niet zo heel ver van mijn deur. Ik heb al vaak gedacht om daar wat te gaan neuzen, maar het is er nog nooit van gekomen. Inderdaad een geschikte plek voor een shoot. Nu nog een model vinden... Als iemand zich geroepen voelt?

Rudi zei

Grafitti op zich is mooi maar op foto meestal saai. En dat is hier niet het geval. Kleur, licht, beeldopbouw .. het zit allemaal goed.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Deze lokatie leent zich goed voor perspectief of diepgang... het opmerkzaam oog van Caro weet dit steeds te vinden... Ik ken de lokatie niet zo goed, maar meen mij te herinneren dat er daar ook een parkeerplaats is, want is er daar geen Apple/Mac winkel in de buurt...?
Gr
Lamp

ysabel zei

het lijkt me inderdaad niet de picknickplaats van mijn dromen. De foto met de graffiti is echter wel heel leuk. Ik snap de reacties wel dat mensen er fotoshoots willen doen. Maar heeft niet iedere stad dat soort verlaten, 'lelijke' plekken met een beetje diepgang?

Carola Rummens zei

Bijna in de buurt ja. Zit een kilometer tussen. De parkeerplaats is gemaakt onder de ring van Leuven. De snelweg ligt iets verder.

Anoniem zei

Ja, leuk dat perspectief en de zachte kleuren...
Je moet het maar zien!