woensdag 15 juli 2009

Museumbezoekje

Dit weekend naar het oudste museum van Nederland geweest. Dat is het Teylers museum in Haarlem. Het ging voor het eerst voor publiek open in 1784. Een wetenschappelijk museum in een prachtig historisch pand. Ook de inrichting is nog authentiek met enorm hoge houten vitrinekasten. Dat alles had natuurlijk een geweldige sfeer maar om daar een originele impressie van te geven valt niet mee. De bovenste foto is een detail van een hele grote elektriseermachine en de foto hieronder is een holle spiegel waarin de inrichting van de zaal omgekeerd is te zien. De iso 1600 met mijn 50 mm 1.8 lensje valt mij alweer eens goed mee.

8 opmerkingen:

Martine zei

Voor de tweede foto probeer ik mijn scherm ondersteboven te zetten. Valt niet mee.
Grapje natuurlijk.
Vaak vertellen details meer dan een algemeen zicht. Daar heb je goed aan gedaan.

An zei

Ik vind ze beide heel geslaagd!

Rudi zei

Twee heel knappe foto's Caro.
En de 50mm f/1.8 is een heel scherp objectief dat zich in deze omstandigheden prettig laat gebruiken.

Susanne Stoop zei

Knap zoals je een impressie weet te geven van dit museum. Het is inderdaad niet makkelijk om het in foto's te vangen. Het is heerlijk rondzwerven in dit museum. Kom er graag.

ysabje zei

je haalt hier weer een knap niveau! ik vind ze allebei erg sterk. het is weer leuk om te zien hoe sterk je technisch in feite bent...

Harry de Rooij zei

Ik ben daar ook vaak binnen gelopen. Onze zoon woont in Haarlem dus we zijn er nogal eens. Ook in het Frans Hals geweest?

Mijnnikonenik zei

Museum op zijn kop. Je hebt het voor ons interessant gemaakt.

erik O zei

prachtige kleinoodjes!
heerlijke sfeerpakkers....
heel leuk!!