donderdag 2 juli 2009

Busloods in as (1)

Sinds twee weken ben ik de gelukkige bezitter van een Holga 120 GN. Een zeer goedkope analoge camera van Chineese makelij met een boel creatieve lensfoutjes. Een heel leuk speeltje dus. Mijn eerste proefrolletje heb ik opgemaakt in Waterschei en in een afgebrandde busloods. Super spannend als je de eerste negatieven in hande krijgt en er werkelijk iets bruikbaars op staat. Ik denk dat jullie af en toe meer gaan zien van mijn Holgaatje!!
Met dank overigens aan de winkelverantwoordelijke van het FOMU in Antwerpen, die erg zijn best heeft gedaan om juist deze Holga voor mij te bestellen. Het was n.l niet een die in hun assortiment zat.
De foto's die ik met mijn Canon EOS 400D heb gemaakt in de busloods gaan ook nog komen hoor.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Carola!
Ik kocht vorige week ook een Holga!! De jouwe geeft wel héél knappe beelden (van kwaliteit bedoel ik). Ik verwacht van de mijne veel minder... Is dat een speciaal model dan, die 120 GN ofzoiets?
S.

Anoniem zei

ah ik heb het gevonden... jij hebt er ene met hotshoe - waar je dus een flits kan opzetten... de mijne heeft een ingebouwde (vierkleuren)flits. dat is blijkbaar het verschil...
:-)

Julia Buckley zei

Carola, I hope that's not your vehicle. :) Now I wish I were bilingual so I could read the story.

Carola Rummens zei

@Stephanie Dat was niet de reden die hot shoe. Deze heeft een lens van glas (GN) en dat kan wel eens het verschil maken.

Martine zei

Laat de filmpjes nu maar rollen! Dat Holgaatje van je doet het goed.

Kris zei

Wat is dat allemaal met die knappe Holga, rond, vol en verslavende chinese invasie precies. Vertel er binnenkort eens wat meer van. En bestaan er speciale chinese filmkes voor?
Ben benieuwd naar de vele resultaten.

P-TER zei

Waauw dit machien neemt knappe beelden op!
maar het handvat heeft daar ook een rol ingespeelt!
Gr.
P-TER

ysabje zei

heel tof. mooie kleuren die eerste!

maaike zei

Da's nu eens een vervallen bakske si !

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Toch een opmerkelijk resultaat... maar moest je daarvoor uw busje in de prak rijden Caro...?
groeten

lamp

Susanne Stoop zei

Wat een mooie holgaatjes!
De glaslens geeft het beeld kwaliteit. De plastic lens zou vaagheden en vervorming hebben laten zien. Voor mij toch wel de charme van de holga.