maandag 7 juli 2008

Zonsondergang

Ik weet het, het is een onderwerp wat je zo vaak ziet; een mooie zonsondergang. Ik had het echter nog nooit geprobeerd en ik ben dus rond een uur of half tien op het fietsje vertrokken naar het strand vlakbij onze gite. Statief mee in de rugzak natuurlijk. En dan wachten tot de zon onder gaat als je eenmaal een goede plaats hebt gevonden.
Ik heb een flink aantal foto's gemaakt, maar deze was de mooiste vanwege de zon die reflecteert in het water. Echt iedere minuut is het licht anders als de zon zo snel zakt en zijn je foto's dus ook heel anders.
Achteraf had ik misschien wel een kleiner diafragma kunnen kiezen want ik haalde bij iso 100 en diafragma 9 nog een sluitertijd van 1/125. Ik stond op statief immers dus ik had wel en langere belichting aangekunt. Maar aldoende leer je en de foto is scherp bij de vogels, zoals ik dat ook wilde.

8 opmerkingen:

Koen zei

Schitterend gelukt, Caro! ik veronderstel dat we in de verte Engeland zien?

Koen zei

Oeps, toch niet Engeland! Ik heb nu pas de foto groter geklikt... (wat ik voortaan ga doen) Ik heb ook zonondergangen in Frankrijk genomen, maar dat was in Pas De Calais en daar zie je heel duidelijk de Engelse kust, maar op jouw foto is het een uitstekend gedeelte van de Normandische kust zie ik...Enfin, nogmaals een mooi beeld!

Carola Rummens zei

Ja dat klopt Koen. Wij zaten in Gefosse-Fontenay en dat ligt in een inham in de kust. Hier komt o.a. de rivier de Vire uit in de zee. Een andere rivier gebruikt dezelfde monding bij Carentan. Het is dus inderdaad het vervolg van de Normandische kust die je hier ziet.

René Wouters zei

Kan zo op de kalender! Prachtig gedaan.

Xray Pictures zei

Heel mooi alweer. Ben hier jaloers op hoor.

Martine zei

Je weet dat ik gek ben op dit soort foto's!

LAMP (hobbyfotograaf) zei

prachtig...welke lens heb je gebruikt?

Unknown zei

De 18-55 mm lens van Canon met imagestabilisatie heb ik gebruikt, maar wel op statief gezet.