woensdag 9 juli 2008

Landschappen

Vlak voor we op vakantie gingen viel het tijdschrift Zoom bij mij op de deurmat en daar zat heel toepasselijk een dvd in met tips voor landschapsfotografie. Je ontkomt er niet aan tijdens een vakantie, dus ook ik heb mijn 18 mm groothoeklens regelmatig ingezet voor weidse taferelen. Maar dat valt niet altijd mee om dat op een boeiende manier te doen. De foto hierboven vind ik zelf onverwacht erg mooi geworden. Op het schermpje van mijn camera had ik hem eigenlijk al afgekeurd omdat de achtergrond mij te licht leek. Goed dat ik hem bewaard heb want ik vind dat achteraf niet storend.
Voor de foto hieronder heb ik wat klimtoeren over glibberige blokken moeten doen om een creatieve voorgrond te krijgen. Een van de adviezen van de cd. Maar het was een goed advies.

Aan deze laatste foto zit een klein verhaal vast. Dit verlaten huisje aan het strand was omgeven door een draad, waar na een kleine voorzichtige test van mij toch echt stroom op bleek te staan. Toch was ik niet tevreden met de foto van het huisje die ik landinwaarts genomen had. Het was al 8 uur in de avond en slecht weer op komst. Ik miste iets van licht daardoor in de foto. Ik wilde eigenlijk dus de achterkant fotograferen en dan de zee erbij zien te krijgen. In de hoop niet betrapt te worden ben ik toch over het schrikdraad geklommen zonder het aan te raken gelukkig. De achterkant was inderdaad veel fotogenieker en ik ben blij dat ik deze foto zo genomen heb.8 opmerkingen:

Caroline zei

Alle drie zeer mooie foto's. Als je veel tijd in de compositie steekt kun je er vaak verrassende resultaten uithalen. Jammer genoeg ontbreekt het bij ons tijdens een lange wandeling vaak aan tijd...

René Wouters zei

Ach, jij bent superjong en kunt je dus deze ingewikkelde toeren over schrikdraad (enzo) nog veroorloven...
Mooi resultaat geboekt, dat moet gezegd!

Koen zei

Drie geslaagde landschapsbeelden. Ja, wil je geen doorsneebeelden dan moet je er iets voor over hebben!

Martine zei

Je ceedeetje heeft al goede diensten bewezen. Het zijn 3 mooie beelden geworden. Maar waarom zit er nu stroom op een draad rond een vervallen huisje?

Unknown zei

Geen idee, enkel rond het huisje waren paaltjes met draad. Er stond een haveloze caravan naast. Als bewaking? Misschien willen ze het als landschappelijk erfgoed bewaren.

Xray Pictures zei

Heel mooie beelden en gelukkig dat je ze niet wiste. Trouwens in RAW had je je meteen geen zorgen gemaakt omtrent die bleke luchten hoor.

images that matter zei

Hoi Caro!
Eindelijk nog eens tijd om fotoblogs te kijken gevonden!
Normandië is zo fotogeniek...
Ik vind de bovenste schitterend, gelukkig heb je die niet gewist!
En het huis is zo al zéér mooi, maar wordt nog mooier met het verhaal er bij!

Mijn optreden-foto's zijn inderdaad zonder statief en zonder flits genomen.
Ik had geluk dat het een héél zonnige avond was en de zon pal op het podium stond en ik tot bijna het laatste kwartier van de optredens op Iso 100 foto's kon nemen!

Benieuwd naar nog meer Normandië ,-) !

ysabel zei

waaw, mooie foto's jong! Ik ben trouwens vorig jaar ook nog eens naar normandie geweest. Ik vond het een fantastische vuurtoren daar van bellefleur.