zondag 6 juli 2008

De landing in Normandie

Wij hadden Normandie bewust gekozen als vakantiebestemming omdat ik zelf nog nooit de plaatsen waar de geallieerden aan land kwamen in de Tweede Wereldoorlog had gezien en onze jongste zoon dit jaar er op school veel over had geleerd. Het werd een indrukwekkende tocht langs stranden, havens, kerkhoven en het dorpje Saint Maire Eglise waar de parachutist aan de kerktoren bleef hangen.
De foto hierboven is genomen op Point du Hoc. Hier zijn zware bombardementen uitgevoerd op bunkers van de Duitsers. De bunkers liggen er nog steeds vernield bij in een maanachtig kraterlandschap.
Zomaar in een weiland lagen als stille getuigen nog de betonnen driehoeken die in zee gelegen hebben om de landingsboten te doen zinken.

De haven van Avranches die maanden lang gebruikt is als aanvoerhaven voor geallieerde troepen en bevoorrading was ook indrukwekkend. Ook hier op het stand en in de haven nog de stille getuigen van een oorlog.5 opmerkingen:

Ellen, zei

Indrukwekkend, de geschiedenis.
Je fot´s zijn er mooi bij.

René Wouters zei

Ben ik ook nog nooit geweest en jouw foto's moedigen me wel aan toch eens een plan in die richting te maken!
Mooie reeks.

Martine zei

Het is moeilijk voor te stellen wat dat daar allemaal geweest is. Onze stoutste fantasiën zijn te miniem.

Xray Pictures zei

Sterke reeks. Ik zou er ook nog eens graag heen gaan.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Dag Caro

mooie reeks,
en ja toch weeral zo'n vier geleden dat ik daar geweest ben, er is daar in de buurt ook een zeer specifiek museum... de naam ontschiet mij momenteel
allemaal indrukwekkend die oorlagsvoering gelukkig zijn we nu Europa...

mvg

Lamp