zaterdag 15 september 2007

Druivenpluk

Misschien weten niet veel mensen het, maar ook in Belgie worden er druiven verbouwd. Op de hellingen rond Wezemaal groeien druiven als Pinot noir en Pinot gris. Het was voor mij vandaag een hele eer te mogen fotograferen rond het plukken van deze druiven. Niet alleen fotograferen trouwens, ook wijn proeven mochten we!!
Het was een hele mooie dag met een felle zon en dat gaf bij het fotograferen wel weer de nodige probleempjes. Je zit met felle contrasten tussen donker en licht. Ik heb het daar altijd moeilijk mee. Ook bleek dat Iso 200 ondanks het vele licht toch erg lage sluitetijden gaf zoals 1/60 en dus heb ik dat gauw verhoogd naar iso 400. Dit omdat ik vandaag eigenlijk graag portretten wilde maken en mensen vaak in beweging zijn.
Hieronder een van mijn meest geslaagde foto's van deze dag, een kleine druivenplukker.

Door de iso 400 heb ik een sluitertijd van 1/160 gehaald bij deze foto en dat is goed om geen bewogen armpjes te krijgen. Diafragma was 7.1. Het verschil tussen donkere en lichte partijen is groot maar niet storend omdat het gezicht van het jongetje toch heel mooi belicht is.
Natuurlijk ook een portretje van een druivenrank gemaakt. Want ze waren toch wel heel prachtig.


2 opmerkingen:

LAMP (hobbyfotograaf) zei

He Caro

Leuk opnieuw wat foto's van jou te kunnen bekijken! Prachtig composities... Zelf zou ik de handen (foto jongetje) van het jongetje in beeld gebracht hebben.. ik denk dat dit een meerwaarde zou hebben. Maar de foto is zeer attentvol gemaakt met de juiste belichting.

vriendelijke groet
lamp

en wat je Pinot Gris betreft, kijk eens naar mijn jongste inzending ...


http://hobbyfotograaflamp.blogspot.com/

Carola Rummens zei

Ja ik weet het van die handjes, maar dat zat er even niet in. De handjes waren bezig!!

Groeten
Caro