zaterdag 2 oktober 2010

Hoedjes van Stephen Jones

Het Antwerpse modemuseum stelt op dit moment een heel speciale collectie hoeden gemaakt door Stephen Jones tentoon, "Stephen Jones & het accent op mode".
Stephen Jones is al meer dan 30 jaar hoedenmaker. Veel bekendheden hebben een hoed laten maken door hem bijvoorbeeld Boy George, Lady Gaga en Grace Jones.
Samantha moest op deze tentoonstelling vooral kijken naar de scenografie; hoe is de tentoonstelling opgebouwd, toegankelijkheid, werking van licht en schaduw en gebruik van materialen. Maar ook vooral wat werkt nu wel en wat werkt niet op de tentoonstelling. Een kritisch oog dus ook. Als fotograaf heb ik keurig alles voor haar vastgelegd dat van belang kon zijn bij het schrijven van haar verslag, maar de hoedjes zelf waren toch ook erg fotogeniek!!
De tentoonstelling was in een ruimte zonder licht van buiten en erg weinig licht om goed te kunnen fotograferen. Alle foto's zijn dus noodgedwongen op iso 3200. Ja er is wat ruis op de foto's, maar in gedachten houdende dat we hier wel op iso 3200 hebben gefotografeerd vind ik het een verblufffend resultaat.

6 opmerkingen:

Harry de Rooij zei

Die hoedjes zijn apart, maar ook zeker jouw weergave van die hoedjes. De bovenste foto spreekt me het meeste aan.

Anoniem zei

prachtig resultaat geworden met 3200. mooi altijd fotograferen met bestaand licht!

Anoniem zei

enig reeksje Carola!!!
prachtig .....

Mijnnikonenik zei

De hoedjes zijn knap en mooi gefotografeerd.
Voor een iso 3200 kan je niet klagen inderdaad. Mooi.

NIEUWSGARING zei

Klopt Caro, maar de ruis is toch zeer beperkt...
als je dit in klein formaat bekijkt zie je nauwelijks ruis... toch wel een leerrijke ervaring !
Gr

Lamp

AmaZony zei

iso 3200 ? zo hoog ben ik nog nooit gegaan ! Niet alleen de hoedjes zijn aparte creaties, ook de manier waarop je ze gefotografeerd hebt is heel creatief. Knap gedaan !
gr, AmaZony