dinsdag 19 januari 2010

Stilleven groente voor een vriendin

Mijn vriendin Carla heeft in samenwerking met een kennis een kookboek met 20 recepten voor Italiaanse pasta's samengesteld. Carla heeft de lay-out gedaan en ik heb het geluk dit prachtige kookboek kado te hebben gekregen omdat ik een klein foto opdrachtje voor haar had gedaan. Ik was nog steeds met mijn stilleven groente bezig. Deze keer waren het echte pasta ingredienten die voor de lens kwamen en dus besloot ik het kookboek ook mee te nemen naar de studio en er even bij te leggen.
Moeilijkheid bij deze foto was dat de basilicum in nog geen 5 minuten na het afsnijden al aan het verleppen was, dus veel tijd om over het licht na te denken had ik niet. Of je moet zoals in mijn geval, het blaadje lekker slap laten worden en op het moment dat je denkt nu is het goed...gewoon een nieuw takje plukken, die dan vervolgens lang zo fotogeniek niet blijkt te zijn!!
Tweede probleem was dat ik in de pagina's aan de zijkant niet mooi licht kreeg, ook niet met ophelderingsscherm. Dus een softbox van precies erboven laten schijnen en zo lichten ook de pagina's mooi op.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Carola,
Ik ben die kennis van Carla die het boek mee heeft vormgegeven en ik vind het een prachtige foto die je gemaakt hebt!Net als dat ik enthousiast ben over het 'fotoopdrachtje' waar je naar verwees. We zullen elkaar zeker eens ontmoeten. Hartelijke groet, Nicole van Dijk

Carola Rummens zei

@Nicole Wat een verrassing deze reactie. Ik zie er ook naar uit je een keer te ontmoeten.
Grts Carola

NIEUWSGARING zei

en foto die uitnodigt naar meer... om (fotografische) honger van te krijgen...

lamp

Kris zei

Ja, dat is een mooie foto, je hebt echt de nodige inspanning gedaan voor de beste belichting, mooi, mooi, mooi.

Jean du Bois zei

Je hebt me zeker op een idee gebracht om ook weer met groente aan de slag te gaan. Jou beeld is in ieder geval fraai belicht en vooral geslaagd.

Catrysse zei

Caro, nu ik in de school ook studio werk achter de rug heb weet ik jouw resultaat des te meer te waarderen.

Martine zei

Net als Henri weet ik ondertussen ook wat er bij een stilleven komt kijken. Dit kan best dienen als propagandafoto voor het boek!

Erwin Acke zei

Het resultaat is werkelijk fraai. Mooie kleurweergave, goed contrast. De sterke compositie roept de juiste sfeer op.

Rudi zei

Zeer geslaagde en aantrekkelijke opname.
10/10 :-)

Guido zei

Een zeer geslaagde opname Caro! Zoals hierboven al geschreven, deze foto kan zeer goed dienen als reclame voor het boek.