woensdag 18 november 2009

Groente (1)

Een van mijn opdrachten is groente fotograferen in de studio. Niet makkelijk heb ik al gemerkt. Ik zou bij een volgende poging graag met wat meer scherptediepte werken. Dit blogje krijgt dus hopelijk nog een vervolg.

11 opmerkingen:

Karina zei

Lijkt mij vreselijk moeilijk, die studio-opdrachten!

Anoniem zei

méér scherptediepte? Nu is toch al alles scherp? Ik vrees dat je alleen je plastieken ondergrond nog scherper gaat maken en dat lijkt me nu net niét ideaal. Of begrijp ik je fout?
Gr.
S.

maaike zei

Mmmm, ik krijg er zo'n zin in om dit op te eten. Lijkt me leuk zo'n opdracht, maar inderdaad niet altijd even gemakkelijk.

Unknown zei

@Stephanie Ja dat kan je op verschillende manieren lezen. Ok minder scherptediepte maar meer daarmee spelen bedoelde ik. Met een andere groente die in de opstelling daar al meer kans voor geeft.

An zei

Origineel gedaan, ik zou er niet opkomen de groente te gaan snijden. Ik wacht al op de volgende foto's ;-)

Anoniem zei

Leuk hé dat studiowerk, maar niet altijd even gemakkelijk. Wij zijn er de laatste tijd ook veel mee bezig geweest, dat had je al opgemerkt op mijn blog. In de wintermaanden als het vroeg donker is vind ik dat wel leuk, maar ik ben toch liever buiten bezig. Ik ben verleden week ook nog in Eindhoven geweest ivm GLOW. Daar plaats ik binnenkort nog wel een paar opnames van op de blog.

Rulan Kurek zei

Studiowerk is prutsen, prutsen en nog eens prutsen. Hoewel ik studiowerk met modellen "haat", vind ik het werken met stillevens wel fijn.
Probeer volgende keer de courgette wat nat te maken. Wat vocht op spuiten met een plantenspuit ofzo. Dat maakt het geheel wat frisser.
De vlekken op de ondergrond zou ik ook wegwerken. Succes! :-)

images that matter zei

Hé, die is leuk!
En mooi geworden - maar het lijkt me inderdaad geen makkelijke opdracht...
Ik vraag me af of ik studiowerk ooit leuk ga vinden (komt nog lang niet aan de orde in de cursus die ik volg...)

Rudi zei

Ben niet zo wild van achtergrond noch de schaduwen maar verder is het wel mooi gevonden Caro.

Inderdaad, beetje water er op maakt het appetijtelijker.

Zal wel buiten de opdracht vallen maar uit deze foto valt meer te halen mits wat nabewerking.

Martine zei

Het idee op zich vin ik geniaal bedacht.
Maar toch enkele opmerkingen. Het groene bevat zeer weinig variatie in tint, op die paar lichttoetsen na. Dat kan je heel goed zien als je de foto even in z-w zet. Ook denk ik dat de gourget wat lichter mag zijn en iets geel aan toevoegen in ps geeft meer pittigheid.
Nog veel plezier er mee!

ysabje zei

ik vind het heel geslaagd. het heeft wel wat veel glans, maar 't is wel keitof...