dinsdag 3 februari 2009

Oude warmte lamp

Hij zou zo weer als retro lamp in de productie kunnen dit elegante modelletje. Het is een oude nog steeds werkende infraphil van Philips. Hij helpt bij stijve spieren, die door de warmte van de lamp weer wat genezen. Vandaag was hij echter mijn model voor de opdracht "drie soorten belichting op een voorwerp". Het voorwerp en de camera moeten op hun plaats blijven, alleen de belichting mag je wijzigen. Het leek alsof ik goed geslaagd was vandaag, toch ben ik niet tevreden over alle foto's en ga het zeker nog een keer overnieuw proberen. Deze was echter wel aardig omdat door de belichtig schuin van achter af het binnenste van de lamp met al de lijntjes zo duidelijk is geworden. Ook ligt er een beetje nadruk op het rode philips plaatje.

8 opmerkingen:

ysabel zei

ik vind het geweldig geworden! zo'n leuk object! 't ziet er professioneel uit...

Susanne Stoop zei

Knap uitgelicht en vanuit een mooi standpunt opgenomen.

Het blauw van de Campo Santo is een witbalans kwestie. Bij een andere foto zag ik dat die verkeerd stond - kennelijk per ongeluk veranderd. Het resultaat ziende, besloot ik er gebruik van te maken bij deze en een paar andere opnames. Het paste bij de sfeer die ik er proefde.

Anoniem zei

Hopakee,

idd, deze opdracht doe je met meerdere studiobezoeken niewaar?

subtiele opheldering links

Carola Rummens zei

Maar ja Xavier dat heb je goed gezien. Ik had daar moeite mee omdat ieder ophelderingspaneel in de rode bol van de lamp als wit vierkant terug te zien was. Ik kon daar echt maar heel weinig gebruik van maken.Maar hier lukte dat een beetje.

images that matter zei

Ik vind het er professioneel uitzien, Caro!
Lijkt me een heel leuk project!
En,mmm, dat lampje - ook goed tegen een stramme schouder? ,-)

erik O zei

Ja....
Je bent van Eindhoven of NIET...
Dus ZO voor de volgende folder van Philips !!
(but a little bit retro...)

(Heb je zo meteen honderden banen gered!)
Toch wél erg geslaagd experiment !!
Mooi het licht tot het uiterste gebruikt !!

Anoniem zei

Geen gemakkelijke opdracht,toch mooi resultaat bereikt.Mss(??) de rode lamp dmv een reflectiescherm iets meer oplichten.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Perfecte analyse van een fotografische situatie. Als je dit voor jezelf kunt formuleren dan heb enorme progressie in de hand... of anders gezegd op weg naar de top !!!

mvg

lamp