dinsdag 23 maart 2010

De mijn van Cheratte (2)

De oude kolenmijn van Cheratte heeft sinds 1992 de monumentenstatus, maar daar is niet veel van te merken. Het is zeer vervallen en bovendien erg vervuild door mensen die menen hun afval daar te moeten laten. Fotografisch gezien was het wel erg uniek vond ik. Treffend waren dan de kleine dingen die erop wezen dat hier ooit een grote bedrijvigheid was en vele arbeiders hier misschien wel hun hele arbeidzame leven hard gewerkt hebben.3 opmerkingen:

Susanne Stoop zei

Een van de leukste dingen van de urbex fotografie is het speuren naar die details die de menselijke aanwezigheid verraden. Ben daar zelf afgelopen zondag mee bezig geweest.
Hoe toegankelijk is deze oude kolenmijn?

Unknown zei

Je kan met een groep naar binnen, als je dat van tevoren afspreekt.Ik heb 10 euro betaald voor een hele dag. Hek gaat weer achter je dicht. We zijn er wel een uurtje uit geweest om te eten en dan doet iemand weer voor je open. Het was echt de moeite.

Harry de Rooij zei

Ook deze serie geeft een mooi beeld. Wat Giara zegt ius natuurlijk een prima tip. Ga op zoek naar resten van menselijke aanwezigheid. Was het maar dichterbij