maandag 16 november 2009

Stadsbeeld

Eindhoven is na de Tweede Wereldoorlog snel gemoderniseerd. In het centrum van de stad is niet veel meer over van het oude Eindhoven dat ik ken van foto's van mijn opa. Enkel misschien nog in het gezellige cafestraatje "het Stratumseind" zijn de oude huisjes nog bewaard. Betekent wel dat ik hier mooi kan fotograferen voor mijn opdracht architectuur voor school. Tenminste als het weer mee zit. Vrijdag was het regenachtig. Pas om 1 uur brak het wolkendek en kwam er een zonnetje kijken. Maar toen was ik eigenlijk al op weg naar een vriendin. Een half uurtje fotograferen heeft toch wat leuke beelden opgeleverd. Hierboven kun je zien hoe modern het stadsbeeld eigenlijk is. Ik had de foto ook zonder persoon gemaakt, maar vond hem saai. Even wachten en er komt vanzelf een model langs. Ik heb echt gewacht tot hij die positie had dat hij zou spiegelen in de ruiten achter hem.
Als je alle foto's wil zien van die dag, ze staan in de diapresentatie hiernaast. Voor de grote beelden kun je erop klikken en je komt in Picasa terecht.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk stads-sfeerbeeldje, toffe licht-schitteringen in het vele glas!
...maar er staat wat veel op, vind ik zo, en het mannetje gaat dan ook wat verloren...

NIEUWSGARING zei

In je diareeks staan mooie foto's van Eindhoven, zelf zou ik een andere keuze gemaakt hebben, want er staan prachtige foto's in je diareeks
gr

LAMP

Carola Rummens zei

@Lamp Ik weet het. De details zijn vaak zo pakkend. Maar ik wilde laten zien hoe een hele stad kan veranderen. Alles glas en alles modern.

Martine zei

Een romantisch beeld is het niet, maar wel realistisch. Zoals je zelf zegt, hoe het stadsbeeld kan veranderen...

Erwin Acke zei

De spiegeling in de ruiten verder nog(of niet)benut?