dinsdag 6 oktober 2009

Doel ; de langste tafel

Vorige week woensdag voor de derde keer in korte tijd naar Doel geweest. Deze dag organiseerde de resterende dorpsbewoners "de langste tafel" als afscheid van het het dorp. Iedereen mocht zijn tafeltje aanschuiven en mee eten met wat er in de pot zat!! Immers 30 september moest iedereen het dorp verlaten. "s middag om 5 uur kreeg men echter te horen dat het woonrecht met een jaar is verlengd.

Ik heb die avond voor het eerst een Doel gezien dat levendig was en van een enorme solidariteit onderling getuigde. De sfeer was gezellig en ik heb er veel mooie foto's gemaakt. Het is dan ook moeilijk kiezen vandaag. Dus geheel tegen mijn gewoonte in hier een hele lange reeks foto's om de sfeer goed weer te kunnen geven. Ik maak er vandaag gewoon het langste blogje van :)


Terwijl iedereen van het eten genoot en een praatje maakte met elkaar genoten de kinderen van heel andere dingen. Vuurtjes blijven toch altijd leuk!!

8 opmerkingen:

Harry de Rooij zei

Ik zag hem bij ErikO al, maar deze impressie mag er ook wezen. Schitterend idee om een laatste avondmaal daar te houden, hoewel ik begrepen heb dat er uitstel (van executie) is?

Carola Rummens zei

@ Harry Ja er is inderdaad uitstel voor een jaar gegeven. Maar ondertussen verloederd dat dorpje wel erg. Dat is zo jammer als je dat ziet.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

het lijkt wel de tijd van toen... de hyppies van vandaag, mooie samenvatting van de sfeer daar...

Susanne Stoop zei

Een boeiende en goed gefotografeerde sfeer reportage.
Wat wordt er toch gesold met die arme Doelenaars en hun droevige dorp. Straks blijkt nog dat het hele project van de havenuitbreiding niet door gaat.

MJ zei

een erg leuke reportage!

Even terug van weggeweest van blogland (te veel werk en veel buitenland) maar vandaag er weer wat goesting voor gekregen na het bekijken van je blog ;)

An zei

Sprekende foto's! Jammer dat je in de actualiteit zo weinig hoort over Doel. Mocht het niet zijn vanwege de foto's op sommige blogs, ik zou er niet meer aan denken.

Jean du Bois zei

Ik kan alleen aansluiten bij het al eerder geschreven teksten echt een waarde volle impressie.

Anoniem zei

Ik ben er zelf niet geweest maar ik kan zo de sfeer opsnuiven door jou foto's Caro. Mooie reeks.