zondag 27 september 2009

Holga in zwart-wit

Vorige week voor het eerst in de doka gewerkt. Een hele ervaring om je eerste filmrolletje zelf te ontwikkelen en daarna af te drukken. Het was niet altijd gemakkelijk in het begin maar het resultaat ben ik best heel blij mee.Het zal dan ook zeker niet het laatste rolletje zijn geweest. Er zit al weer een nieuwe in mijn Holga, want daar zijn deze beelden mee gemaakt.

Het mooie aan deze afdrukken vind ik het kleine zwarte onregelmatige randje dat er omheen zit. Een beetje croppen van je beeld zit er bij dit soort afdrukken dus niet bij!!
Dit zijn trouwens scans van de originele afdruk.

18 opmerkingen:

Anoniem zei

toch prachtig hé, zo'n beeld zich voor jou in levende lijve, in de natte schaal zien groeien, ont-wikkelen... krijg er heimwee van...
en als eerste ervaring reuzeleuk geslaagde mooie zwart-wit gradaties!
(vooral die 2de - maar dàt wist je al)
meer van dat, hé !

Anoniem zei

jà, carola, JA.
Ik ben nog stééds jaloers, JA.
:-)

Prachtig gemaakt en ook inhoudelijk een heel tof drieluik dat je daar hebt!!

S.

karim zei

Prachtig, en veel bewondering. Ik heb nooit analoog gewerkt gezien m'n interesse pas digitaal ontstaan is. Wat een spijt heb ik daarvan, maar je toont dat het nooit te laat is, ooit ooit...
Jaloers dat ik ben...
nog van dat!!

Fotogeniek Belgie zei

En, wat vind je van de 'geuren' in de doka? Vond ik destijds een nadeel alhoewel die geuren straffer waren bij het cibachromeproces dat ik regelmatig toepaste.
Mooie reeks

Anoniem zei

Knap Carola! Doet me heimwee krijgen naar de goede ouwe tijd toen ik ook nog regelmatig in de doka te vinden was. Alles in zwart-wit toen (kleur was te duur voor een arme student..)

Kris zei

Voor mij is de eerste foto de meest aangename van de drie, alwaar ze alle drie zeer mooi zijn, maar de eerste is knap in zijn eenvoud. Die Holga heeft iets speciaals te bieden wat me wel aantrekt. De doca is voor mij vervlogen tijd, maar de muffe geur van de producten zal me altijd bij blijven.
Heel mooi werkje, echt waar.

P-TER zei

Waar is de tijd!
In elk geval haal je er
een prachtig resultaat uit!
Gr.
P-TER

Rudi zei

Ook voor mij de eerste als mooiste.
Doka, neen niet voor mij. Ben blij dat beelden digitaal kunnen bewerkt worden zonder chemische poespas. Al kan het gevoel dat je hebt bij het ontwikkelen niet digitaal worden nagebootst.

ysabje zei

oooh! die eerste is echt klasse! graaf werk caro! nu wil ik ook de doka in... verdorie, wat heb ik nog veel te leren...

Unknown zei

@Ysabje Oeps nu heb ik wat op mijn geweten!!

Susanne Stoop zei

Wat zijn ze mooi, je hogaatjes! Vooral de eerste. Daar ben ik weg van. Die heeft helemaal die wazige sfeer, die ook polaroids kunnen hebben.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Vijf jaar terug heb ik mijn doka afgebroken, en jawel alle spullen voor een goed doel (gehandicaptenhome) weggegeven... het was leuk en ik kon mij daarin uitleven met geuren en kleuren (meestal z/w)... toch nog geen heimwee naar vroeger... de digitale voordelen zijn ontelbaar groot geworden.
Gr

LAMP

maaike zei

Waw, dat moet echt een fantastisch gevoel zijn, zo zelf je foto's kunnen ontwikkelen ! Jammer dat het eigenlijk zo'n uitstervend beroep is met al dat digitaal materiaal. Maar niets is mooier dan een echte authentieke foto. Da's pas kunst !

Bart zei

Fijne sfeer in de beelden! En goed gelukt denk ik voor zo'n eerste keer! Ik vind ze wel iets hebben! Wil ook wel eens iets doen in de doka, om het gewoon eens mee te maken en te zien gebeuren. Het heeft toch wel iets!

Unknown zei

@ Bart Dat heeft zeker iets magisch inderdaad.

Erwin Acke zei

Prachtige foto's, boeiende reeks en wellicht even boeiend om ze te maken op die manier.

images that matter zei

Wow, dit zijn schitterende beelden!
Lang geleden mocht ik af en toe met een buur helpen in zijn donkere kamer... het had inderdaad wel iets, maar ik hou ook wel van de 'veiligheid' van digitaal :-)

An zei

Mooie beelden! Moet wat zijn om ze zelf in de doka tevoorschijn te toveren. Heb ooit eens toegekeken in een doka maar heb nooit zelf foto's ontwikkeld.