woensdag 7 januari 2009

Wintersfeer (3) Gelrode

Wat een heel ander beeld krijg je als de zon erbij komt. De sneeuw heeft veel meer detail, ieder hobbeltje is te zien. Dit is het trilveen en de turfputten in het Vorsendonkbos in Gelrode. Als je lid bent van Natuurpunt dan kun je een kaartje voor een wandelling van 3 km door dit gebied gratis downloaden. Om deze foto te maken ben ik denk ik op het trilveen gegaan, maar zien kon je dat natuurlijk niet. In ieder geval ben ik van het pad gegaan en dat voelde niet zo heel goed. Dus maar voorzichtig om niet weer natte voeten te halen. Trilveen bestaat uit afgestorven plantenresten en is dus niet stevig. Op de foto hierboven zie je de contouren in de sneeuw van een van de turfputten.

Hierboven een poging om een creatiever standpunt te nemen. Wat mis ik toch mijn klapbaar schermpje in zo'n geval. In welke bochten moet je je niet wringen.? Sony is al gekomen met een kantelbaar schermpje op zijn spiegelreflex, maar ik wil geen Sony. Wachten maar tot Canon zoiets gaat invoeren. De 5D markII heeft het in ieder geval niet helaas en die leek mij nu wel een mooie overstap voor over een jaar.

2 opmerkingen:

ysabel zei

Het creatieve standpunt bevalt me toch wel weer enorm hoor. Je in bochten wringen levert toch echt wel wat op. Waarvoor dank overigens. Ik ben er weer weg van!

Martine zei

Je creatieve standpunt levert alleszins een boeiend beeld op!