vrijdag 2 januari 2009

Oudjaar

Oudjaar is vuurwerk, oliebollen eten met de familie en een auto in de brand op het plein voor de kerk. Voor zo'n oudjaar zijn we naar Friesland gegaan. In het dorp waar mijn man vandaan komt stond die middag de auto voor het oudjaarsvuur al klaar, helemaal gevuld met hout en ander brandbaar spul. In de winkels waren wij echter een beetje te laat voor de aanschaf van vuurwerk. Zoals je kan zien waren de schappen tegen 5 uur al behoorlijk leeg. Maar een pak vuurpijlen was toch nog voor ons.
We hebben weer genoten van al het knalwerk en vooral de melkbussen gevuld met karbiet zijn wel fantastische knallers. Niet te dichtbij staan want dan wordt het een heel stil nieuwjaar!! Maar alles is weer vreugdevol en veilig verlopen gelukkig.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu ben ik wel benieuwd naar de foto's van zulke brandende auto. Een traditie die voor mij onbekend was.

Van ons schenkt 2009 je een jaartje met veel liefde, geluk en gezondheid; en leuke digitale kiekjes.

Anoniem zei

het allerbeste voor 2009 !!!

Carola Rummens zei

@Kris Ik heb mij niet gewaagd aan de camera mee te nemen op straat om 12 uur. Buiten dat je vuurwerk op statief moet nemen en ik die niet bij me had, leek de rest van het knalwerk mij ook wat te heftig voor mijn camera. Maar ik heb er al spijt van dat wel. Volgende keer dan maar.

Martine zei

Een brandende auto op oudejaarsnacht, neen, nooit geweten. Hier was het te mistig om voluit van het vuurwerk te genieten. Ik wou foto's nemen, maar dat is niet veel geworden. Dan ook maar volgend jaar zeker?
Nog een foto-actief jaar Caro!

Rudi zei

Wat een gekke gewoonte hebben die NL'ers, samen gezellig een wagen in de fik steken?


Maak er een gezond, gelukkig en vreugdevol jaar van!

An zei

Beste wensen voor 2009 en vooral veel fotoplezier!

Sweettflower zei

Goh... blijkbaar ging de vuurwerkverkoop daar erg goed! Goed voor de eigenaars van die winkel! Zelf kopen we nooit vuurwerk. Ik kijk er liever gewoon naar.

ysabel zei

jammer dat je daar geen foto's van hebt!