maandag 2 april 2012

Nik software - Silver Efex Pro 2

In een atelier dat verbouwd gaat worden mocht ik dit weekend nog net even een ochtend foto's nemen. In het volledig lege en schoon geveegde gebouw kon ik enkel wat proberen te letten op lichtinval en wat mooie hoekjes in die ruimte. Deze foto is genomen doorheen vuil glas richting een deur op een benedenverdieping.
Daarna heb ik de foto voor het eerst bewerkt met nieuwe software voor zwart-wit bewerkingen van Nik-software, Silver Efex Pro 2 in Photoshop. Je kan die als filter installeren in Photoshop maar ook in Lightroom. Het is een beetje uitproberen, maar je kan leuke effecten in je foto's brengen. Er zijn veel creatieve presets, maar je kan ook selectieve bewerkingen toepassen of een filmtype kiezen en randjes aan de foto toevoegen. Er zal zeker nog veel meer mogelijk zijn dat ik nog niet ontdekt heb !!

5 opmerkingen:

Susanne Stoop zei

Het is een heerlijk programma, vooral door de mogelijkheden om selectieve bewerkingen toe te passen. Gebruik het voor al mijn zwartwit werk.
Het zwartwit van deze foto is mooi.

MJ zei

Tof zeg, mooie ZW omzetting.

Vrolijk Pasen!

NIEUWSGARING zei

Klopt , dit is goede software... maar in Lightroom 4 na update van LR-versie 3, heb ik tal van problemen met de Nik software ...Zo opent de software helemaal niet meer ook niet na het opnieuw installeren en na de update van NIK-software in Lightroom.
Wie heeft dit probleem ook ?
mvg
LAMP

Martine zei

Ik hou van dit soort beelden waarin je al je creativiteit kwijt kan. Al spelend met licht en software ontdek je allerlei mogelijkheden.

NIEUWSGARING zei

Ter info

De Nik software in combinatie met Lightroom 4 (upgrade) heeft als gevolg dat de Nik-software niet meer functioneert. Abode zal het "mankement" aanpassen met een eerst volgende upgrade van Lightroom (dat is wat Adobe belooft... afwachten dus) vele fotoliefhebbers vinden dat Adobe er een "potje" gemaakt heeft....