zondag 2 mei 2010

'Living in America' (3)

Veel dingen zijn "big" in Amerika. Het land is zowiezo al 'big' natuurlijk. Je kan daar duizenden kilometers rijden en nog maar een klein stukje hebben gezien. Maar als eerste valt op dat de auto's 'big' zijn. Een kleine huurauto is toch al gauw een Jeep of Dodge. Je verbaast je over de trucks zoals deze op de foto, die volledig omhoog getakeld zijn op hun vering en dan valt het bij deze nog goed mee. We hebben veel erger gezien. Ook de hamburgers zijn heeeel 'big'. Een hamburger van 1 euro heeft bij ons 1 stukje vlees en als je geluk hebt een blaadje sla en augurk tussen het broodje. In Amerika heb je voor een dollar (ongeveer 75 euro cent) er 2 stukken vlees en een goede vulling tussen zitten....mmmm.
Maar ook bij de supermarkten weten ze het... 'Big save'. Het was echt waar. Het gezonde leven is duur in Amerika. OK een 2 literfles cola ( 'big' dus) kost 1 dollar, maar verse groente is onbetaalbaar. Gevolg is dat die enkele keer dat ik kon koken in de apartementjes die we huurden ik duurder uit was voor een gewone eigen gekookte gezonde maaltijd dan dat ik met vier personen bij Mac Donalds een menu met 3 onderdelen bestelde voor ieder. Dan snap je gelijk ook dat sommige Amerikanen soms een beetje 'big' zijn!! Behalve wie bij 'Big save' koopt. Daar was het allemaal nog wat betaalbaar.

4 opmerkingen:

Catrysse zei

Het beeld spreekt voor zich.

Erwin Acke zei

De stilte op je blog in april is meteen verklaard en dat wordt deze dagen ruimschoots gecompenseerd. Interessante foto's vergezeld van al even interessante tekstjes. Ik lust ze wel.

ysabje zei

leuk om zo'n een reeksje amerika te zien te krijgen!

Martine zei

het idee dat ik op hamburgers zou moeten leven... BAH!!!!