vrijdag 26 februari 2010

Flesjes

Voor de academie heb ik dit jaar de opdracht om glas te fotograferen. Al heel wat geprobeerd zonder tevreden te zijn. Vandaag echter vond ik de compositie wel aardig. Het ging mij vooral om de reflectie van het blauw en groen in de witte fles in het midden. Twee varianten zijn er gemaakt, waarop ik op Facebook ook alweer constructieve commentaren heb gehad. Misschien dus nog eens proberen. Maar toch eerst hier even presenteren.


9 opmerkingen:

klaproos zei

misschien het kontrast een beetje naar beneden caro..
of ligt het aan mijn beeldscherm??

Carola Rummens zei

@klaproos, ik heb niks aan het contrast gedaan. Maar je kan altijd minderen natuurlijk.

Rudi zei

Contrast lijkt me prima te zijn. Ik vind ze beiden heel goed, eerste is iets abstracter dan de tweede foto. Kan niet kiezen.

Erwin Acke zei

Aan elkaar gewaagd!
Het silhouet van de blauwe fles komt iets beter tot zijn recht in de onderste foto, dat van de groene dan weer beter in de bovenste foto. Voor de reflectie in de witte fles kies ik voor de onderste maar ik zie ze liever gepositioneerd zoals in de bovenste foto... Volgt je nog?
Voor de rest inderdaad een aardige compositie!

Carola Rummens zei

@Erwin Dat was het commentaar op facebook ook, dat de blauwe fles iets naar omhoog moet en dat dat het beeld sterker zou maken. We gaan dat nog een keer proberen he.

maaike zei

Jawadde, mooie foto.
Wat is glas inderdaad iets moois hé. Ik wens je veel succes toe met je opdracht, maar het lijkt al aardig te lukken !

AmaZony zei

Heel knap qua idee en compo, t enige dat me een beetje stoort is de rode schijn in de blauwe fles.... Hmm ben ik n muggezifter ? sorry...

Mijnnikonenik zei

Geweldig beeld Caro. Ik love it!

FotoJudith zei

Ha Caro, leuk dat je mn blog weer hebt gevonden, dank voor je reacties op mijn posts.
Ik vind deze foto's van het glas ook erg mooi. Heerlijk kleurig en toffe compositie!! Mooi ook de weerspiegeling van blauw en groen in het doorzichte glas van het voorste flesje.