zondag 21 juni 2009

Waterschei (1)

Gisteren ben ik met een paar leden van de Fotogroep Park Heverlea gaan fotograferen in de verlaten mijnen in Waterschei. Het was erg leuk maar toch ook niet zo gemakkelijk als ik had gedacht om van zo'n verlaten plaats originele foto's te maken. Soms moet het weer ook een beetje meezitten. Helemaal aan het eind van de dag verschenen er dreigende wolken en kwam de toren ineens veel mooier uit dan een paar uur eerder toen er nog een zonnetje aan de blauwe hemel stond.

9 opmerkingen:

Martine zei

De donker wolken maken de omgeving ook veel realistischer. Een koolmijn die er vrolijk uit ziet bestaat gewoon niet. Het grauwe straalt beter het harde ondankbare werk uit.

Mijnnikonenik zei

Prachtige foto's Caro. Ik kijk uit naar meer. (Jammer dat mijn been zo'n pijn deed maar kon niet stappen).

Susanne Stoop zei

Het licht is prachtig in de zwartwit foto! Fraai opname standpunt.

Daisy zei

Mooie foto's! Het valt inderdaad niet mee om eens iets anders te fotograferen. Dat is met veel onderwerpen zo, wel een uitdaging natuurlijk!

Erwin Acke zei

Mooie standpunten.

klaproos zei

mooie plaats om eens heen te gaan denk ik,

Anoniem zei

De reactie van Martine vind ik heel interessant. Het zegt veel over hoe wij als buitenstaanders tegen een mijn aankijken: de grauwe industrie. Terwijl degenen die er werkten het er wellicht veelal naar hun zin hadden. Die indruk had ik toch toen ik als jongeman een van die Kempische mijnen bezocht. Al kan een jongeman zich vergissen, natuurlijk.

erik O zei

knap, knap!!!
zekers die tweede....

Anoniem zei

Zoals Eric al zei, knap. En ik vind ook de tweede de knapste!