zondag 4 juli 2010

Tour de France

Vanmiddag passeerde de Tour de France Mechelen. Daarom maar op mijn racefiets gestapt om in de sfeer te blijven en naar Mechelen gefietst. Even buiten Mechelen wilde ik gaan staan in de velden, in de hoop dat het wat rustiger zou zijn daar langs de weg. Eerst passeerde ik nog het dorpje Hombeek waar de sfeer er onder de jeugd al goed in zat.
Mijn plekje heb ik wel gevonden. Als dan na lang wachten de renners komen is het echter allemaal zo voorbij en merk je dat het allemaal beter had gekund, ondanks dat ik het zo goed doordacht had wat ik wilde. Rest enkel nog de goede herinneringen aan een heel gezellige maar warme dag.

De kopploeg, toen nog met Maarten Wynants aan de leiding.


Het peloton

De fiets van oud tourrijder Patrick Verschueren in een tuin in Hombeek.

Het promotieteam gooide snoepzakjes.......mmmm

11 opmerkingen:

Martine zei

Het gaat allemaal zo vlug. Ik denk niet dat je er veel meer kan van maken.

Susanne Stoop zei

Een leuke reportage!
Je hebt een mooi plekje gevonden met niet al te veel volk.

Catrysse zei

Vorige reactie zei, het gaat allemaal zo vlug, alleen zie ik dat niet in de foto's van de renners!

Carola Rummens zei

@Henri Je hebt maar een kans he en ik weet dat meetrekken niet mijn kwaliteit is. Dan de boel maar bevriezen met een snelle sluitertijd. Dan heb je ze tenminste in beeld.

Erwin Acke zei

Het is een aantrekkelijk onderwerp. Maar dan vooral voor de gebeurtenissen in de marge: de toeschouwers, de omgeving, de sfeer,... Het op zoek gaan naar die kleurrijke taferelen is een uitstekend tijdverdrijf tijdens het lange wachten op de doortocht van het peleton. De renners zelf goed in beeld brengen, is bijkomstig. Dat doen de pro's wel voor ons en die zien we wel in de krant!

images that matter zei

Ooo, heerlijk die Haribo snoepjes (in mei in het Deense dorpje gelogeerd waar de Haribo fabriek staat :-) ).
De koers in beeld brengen is inderdaad héél moeilijk...

NIEUWSGARING zei

Hoe vaak heeft ieder van ons stilletjes in zichzelf niet gezegd... ik wou dat het beter was...Soms geven wij dit niet toe, maar het is altijd goed te streven naar meer kwaliteit. Ik heb op jou blog al meer prachtige dingen dingen gezien dan minderwaardige !!!
LAMP

AmaZony zei

T gaat inderdaad allemaal snel (weet ik nog van mn foto's op de motocross)en net als jij ben ik geen crack in meetrekken (pannen genaamd ? ), vaak zijn de sfeer-en randfoto's interessanter dan de renners zelf. Ik zie dat de vuvuzelas daar ook al in gebruik zijn ! Maar ik vind dat je 't toch knap gedaan hebt hoor en die Haribo-draak mag gerust eens mijn kant uitvliegen mmmm

Mijnnikonenik zei

Je hebt er toch weer een wonderlijk stukje over gemaakt Caro. Iedereen zegt, het is zo snel voorbij en dat is het ook. Het is een 'moment' gebeurtenis. Denk dat je eruit haalde wat eruit te halen was. In ieder geval heb je er een schitterende draak en blijkbaar lekkere snoepjes aan over gehouden. Die zullen dan de dorst wat gelest hebben op zo'n warme dag of het tegenovergestelde? Groeten

Anoniem zei

hellaba

hier de man die met het fietske gereden heeft de enige echte hombeekenaar de witte van hombeek(inderdaad mijn fiets waar heb je die foto genomen)

gegroet

patrick verschueren

Carola Rummens zei

@ Patrick
Super leuk dat je gereageerd hebt. Ik heb die foto gemaakt in de tuin van mensen in de hoofdstraat in Hombeek. Maar ik ben van Rotselaar dus helemaal niet bekend daar. Ik kan je de foto groter sturen. Mail mij eerst naar carola@rummens.org dan zal ik hem je sturen. Want ik heb geen gegevens van je. Je bloggeraccount is niet vrij.