vrijdag 30 april 2010

'Living in America' (1)


Negentien dagen Amerika vraagt om iets meer dan alleen fotoalbum-foto's. Daarom mijn voornemen iedere dag op die vakantie iets bijzonders op te merken en te fotograferen. Geen foto's die perfect van compositie zijn, verre van dat. Maar wel foto's over zaken die mij op een of andere manier troffen of verwonderden. Dus nu een reeksje van 19 dagen Amerika hier op mijn blog.
We beginnen met de Amerikaanse vlag. Deze vlag is genomen op het monument voor de slachtoffers van Pearl Harbour. Maar ik heb er velen gefotografeerd...op huizen, bomen, winkels, stranden, noem maar op. En het was geen nationale feestdag of zo. Nee de Amerikaan is dus trots op zijn vlag en laat hem graag wapperen, elke dag. Die vlag symboliseert het gevoel Amerikaan te zijn en dat vind ik mooi. Of je oorsprong nu in Europa ligt, in Zuid Amerika of Azie, iedereen voelt zich in de eerste plaats Amerikaan en volgens mij komt dat door die vlag!!

6 opmerkingen:

Julia Buckley zei

Beautiful! I love the freedom and spirit of this photo. I'm so glad you enjoyed your trip to America.

Martine zei

Deze foto is alvast goed van compositie. Ben benieuwd naar jou blik over Amerika...

Peter M zei

Joepie!

hier ook een reeksje...
Ik kijk al naar uit naar de volgende... Je eerste vind ik alvast heel leuk.

An zei

Ik kijk uit naar de rest van de reeks. Amerika is voor mij altijd een beetje bijzonder omdat ik er als 7-jarige bijna een jaar gewoond heb (voor mijn vaders werk). Heb je ook een foto van de gele schoolbussen, die zijn nog hetzelfde als 37 jaar geleden.
Deze opener is alvast heel mooi!

Carola Rummens zei

@ An Ja hoor die komt er ook aan. Ben benieuwd of je ze gaat herkennen?

plαdys zei

Ben benieuwd naar de rest...