dinsdag 1 december 2009

Portret

Vorige week hebben we op een avond van de fotogroep Park Heverlea wat geoefend in het maken van portretfoto's. Modellen waren we zelf als leden en dat was wel gezellig. Ook moeilijk vond ik want je stond wel met een paar rond dezelfde persoon foto's te maken. Daar komt dan niet veel origineels van. Bij niet tenminste. Ik moet vaak mijn positie wat rustig kunnen bekijken. Dus toen Martine maar even apart genomen en een voorbeeld uit een boek over portretfotografie proberen na te bootsen. Ik vond het licht mooi in die foto en ook bij Martine is het goed gelukt. Grappig is dat als je een iets kleiner diafragma neemt de achtergrond mooi zwart wordt. Was wel nodig in dit geval want in de zaal liepen gewoon mensen heen en weer. Anders zouden die dus zichtbaar zijn geweest.

7 opmerkingen:

Karina B zei

Mooi licht inderdaad! Ik zou rechts iets meer ruimte laten. Martine zit nu tegen de rand aan te kijken. Verder een heel geslaagd portet.

Jean du Bois zei

Inderdaad mooi licht. En wat betreft de "hinderlijke mensen" is shoppen dan geen optie voor je?

Martine zei

Eindelijk eens een geslaagde foto van mezelf!

Koen zei

Ja, écht goed!

Anoniem zei

Knap portret van ons Martine! Toch leuk hé dat studio werk, "I love it". Ik heb jammer genoeg zelf niet veel plaats om thuis een studio te maken, dus dat wordt een probleem als de cursus gedaan is.

Susanne Stoop zei

Mooi belicht en knap portret.

Erwin Acke zei

Sluit mij aan bij de positieve kritiek, maar ook akkoord met de opmerking van Karina wat betreft graag wat meer ruimte rechts.