zaterdag 28 februari 2009

Lissabon (3)

In 1755 is er een aardbeving geweest in Lissabon, die een groot deel van de stad verwoestte. De Carmo kerk is sindsdien zonder dak blijven staan en is in de stad eigenlijk de enige herinnering aan deze aardbeving.
Het was erg leuk om hier met perspectief te spelen. Moeilijk ook wel weer vanwege de sterke contrasten tussen lichte en donkere delen. Om de sfeer wat te benadrukken heb ik de foto's in zwart-wit gezet.

Om ook een totaal beeld van de kerk te geven hieronder een overzichtsfoto. Ik had in deze ruine graag wat meer dan 18 mm gehad. Dit zijn van die momenten dat je dat wel mist.


Voor de "making of" van de middelste foto kun je bij Martine kijken:
http://fotomart.wordpress.com/2009/03/02/verslaafd/

9 opmerkingen:

images that matter zei

Fantastisch vind ik deze foto's!
En snap helemaal wat je bedoelt met het 'tekort'...;-).
De steegjes lijken mij fantastisch, maar inderdaad moeilijk goed te krijgen - maar jij slaagt er toch fantastisch in, hoor!
En weet ook perfect wat je bedoelt met '4xkeer voor het goed is' = leve digitaal hiervoor! ;-)

Susanne Stoop zei

Heerlijk om dmv je foto's weer in Lissabon rond te kijken. Vooral de tweede foto van de ruïne is prachtig. Heel precies gecomponeerd in mooi zwart-wit. Een goede keus, want kleur voegt hier niets toe.

Carola Rummens zei

@Giara, Ja en in een keer goed deze. Ik hield echt mijn adem in toen ik precies de goede positie had. Ik moet ook altijd rekening houden met het feit dat de camera niet precies weergeeft wat ik zie. Maar warempel ik heb niet hoeven bijsnijden.

An zei

Zwartwit voegt hier inderdaad nog net wat meer toe aan de foto's, ze zijn prachtig!

Harry zei

Petje af. Je bent de moeilijkheden met de contrastverschillen mooi de baas geworden.

Anoniem zei

De constrasten zijn heel geslaagt
in deze zwart/wit foto's !
Knap!
Gr.
P-TER

Anoniem zei

ik ben er weg van! de eerste foto doet me denken aan spinnenpoten ofzo. Toch iets heel organisch. Echt heel mooi. Jammer dat ze zo klein zijn bij bloger (;-))

Nee, echt Caro. Heel mooi!

Martine zei

Heel geslaagd in z-w. De contrasten waren daar inderdaad heel moeilijk, in de derde foto zie je dat goed. Toch heb je goed werk geleverd.

Rudi zei

Dankbaar onderwerp. Een breedhoek voelt zich daar thuis ;-)
Mooie symmetrie in de tweede, is mijn favoriet.