zaterdag 20 oktober 2007

Schuine lijnen

Voor een fotografie-opdracht moet ik schuine lijnen zoeken. Die zijn overal zou je zeggen, maar zo eenvoudig is het toch niet gebleken. Vaak moet je ervoor de camera in een schuine positie houden en dat was niet de bedoeling. Het perspectief moet correct zijn. Uiteindelijk besloot ik het maar in de architectuur te gaan zoeken. Waar kan je dat beter doen dan in Eindhoven, mijn geboortestad. Het centrum is in de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen en sindsdien is de stad op een moderne wijze herbouwd. Nog steeds wordt er veel gebouwd en met zeer moderne vormgevingen. Mijn beste foto kan ik helaas niet laten zien omdat er twee personen op staan om de foto extra perspectief te geven. Ze zaten per ongeluk voor een prachtige schuine lijn en ik heb ze gevraagd daar te blijven zitten. Ik heb hen echter beloofd de foto niet op internet te zetten. Je moet dat als fotograaf altijd vragen, anders kun je in moeilijkheden komen. Helaas dus hierboven mijn tweede keus. Maar toch ook een mooie schuine lijn.

2 opmerkingen:

Ellen, zei

Caro,

wat een geluk dat je op mijn bescheiden blog aan gewipt bent! Voor mij dan wel te verstaan. Dat betekent dat ik hier op jou site wat heb kunnen rondneuzen en ik moet eerlijk zeggen: ik heb genoten!!
Wat een prachtige foto´s laat je ons hier zien.
Ben erg nieuwsgierig naar welke lens je hebt gebruikt op je macrofoto´s... Had gedacht om rond de Kerst er eentje aan te schaffen.

Zeker weten dat ik zo nu en dan eventjes bij je aan kom.

Carola Rummens zei

Dank je wel Ellen dat je even bij mij hebt gekeken.
Wat betreft de macrolens heb ik heel lang de Sigma 105 mm op het oog gehad. Hij komt heel goed uit verschillende tests. Ik had er echter even het geld niet voor en heb Soligor extensiontubes gekocht. Die waren zeer betaalbaar en ondanks dat velen zeiden dat ze niet zo goed zijn ben ik er heel enthousiast over. Voorlopig kan ik er nog wel even mee verder spelen!!

Groetjes en hopelijk nog eens tot ziens op een van onze blogs

Caro