vrijdag 30 april 2010

'Living in America' (1)


Negentien dagen Amerika vraagt om iets meer dan alleen fotoalbum-foto's. Daarom mijn voornemen iedere dag op die vakantie iets bijzonders op te merken en te fotograferen. Geen foto's die perfect van compositie zijn, verre van dat. Maar wel foto's over zaken die mij op een of andere manier troffen of verwonderden. Dus nu een reeksje van 19 dagen Amerika hier op mijn blog.
We beginnen met de Amerikaanse vlag. Deze vlag is genomen op het monument voor de slachtoffers van Pearl Harbour. Maar ik heb er velen gefotografeerd...op huizen, bomen, winkels, stranden, noem maar op. En het was geen nationale feestdag of zo. Nee de Amerikaan is dus trots op zijn vlag en laat hem graag wapperen, elke dag. Die vlag symboliseert het gevoel Amerikaan te zijn en dat vind ik mooi. Of je oorsprong nu in Europa ligt, in Zuid Amerika of Azie, iedereen voelt zich in de eerste plaats Amerikaan en volgens mij komt dat door die vlag!!

dinsdag 27 april 2010

Vergane glorie

Voor ik op vakantie ging met Pasen heb ik een huis gefotografeerd dat afgebroken gaat worden. De eigenaar wilde nog even de oude situatie in beeld gebracht zien. Ben nu de foto's aan het bewerken en wil twee beelden delen op mijn blog. Van de week gaat waarschijnlijk de sloophamer komen. Ik hoop daar ook bij te kunnen zijn, maar zeker is dat nog niet vanwege mijn werk. Lijkt me toch een heel emotioneel moment en zal ook zeker het straatbeeld van het dorpje definitief veranderen.


zondag 25 april 2010

Walk for Nature

Vandaag organiseerde Natuurpunt Haacht de 'Walk for Nature 2010". Er was een fietsroute uitgezet en drie wandelroutes. Op die routes waren verschillende activiteiten gepland zoals: informatie over vleermuizen, manden vlechten, kikkervisjes kijken in een plas en nog veel meer.
Martine had mij gevraagd of ik mee wilde werken voor Natuurpunt en foto's maken op de routes. Het was prachtig weer en we hebben samen een heel goede dag gehad. We hebben vooral veel mensen gefotografeerd, maar dat is een beetje moeilijk altijd om die zomaar op mijn blog te zetten. Natuurpunt gaat echter wel de foto's van de verschillende fotografen op hun website zetten, dus misschien binnenkort wel een linkje naar de foto's bij Natuurpunt. Hier dan maar een symbolische foto. Wat ik leuk vond aan dit beeld waren al de verschillende laagjes van beneden naar boven.

donderdag 1 april 2010

Leuven abstract



Afgelopen zondagochtend een wandelingetje door een hele stille stad gemaakt. Er zijn echt mooie hoekjes in Leuven waar je moderne architectuur kunt bewonderen en ik heb dan ook genoten van de details. Ik had ook mijn Holga mee en heb dus ook een rolletje zwart-wit vol geschoten. Die beelden zijn op dezelfde plaats genomen als met mijn digitale camera en ik ben heel benieuwd naar de verschillen. 6x6 zal een heel andere uitsnede zijn en de sfeer van een Holga is natuurlijk ook speciaal. Het zal voor na de Pasen zijn want ik ga ze zelf afdrukken in de academie en die is dicht met Pasen natuurlijk. Maar die beelden komen dus zeker nog.....als ze gelukt zijn!!!